Tematikus oktatási anyag jelent meg a mosó víz termésnövelő anyagként történő felhasználásáról

A mosóvíz N-tartalmú folyékony oldat, amelyet főként ammónia-víz formájában nyernek ki a hulladék sztrippelés / párologtatás folyamata során. Az oldatban lévő ammóniumion egyensúlyban van az ionizált (szabad) ammóniával, amely a pH-tól és a hőmérséklettől függően illékony lehet. A lepárlási / bepárlási eljárás során kapott tömény ammóniavíz általában 10-15% ammóniát tartalmaz, amelyet egy további desztillációs lépésben akár 20% töménységig is be lehet koncentrálni. A termék közvetlenül felhasználható műtrágyaként vagy műtrágya-előállítás másodlagos nyersanyagaként.

 

 

 

 

 

Példák a NUTRIMAN Gazda Platformon:

Egy ammonia-vizes termék van bemutatva a NUTRIMAN projektben. Az NH3-vizet a VP-Hobe trágyaértékesítő rendszerrel állítják elő. A bevitt sertéstrágyát vagy anaerob fermentált anyagot először szilárd és folyékony frakciókra választják szét. Az elválasztás flotációs egységben és övprés szitán történik. A fordított ozmózis egység a folyékony frakciót koncentrált N/K2O termékké és permeattá alakítja. A koncentrált N/K2O terméket tovább vízmentesítjük. A párologtatóban lévő folyadék felmelegítésével a víz elpárolog. A vákuum csökkenti a forráspontot, kevesebb energiára van szükség, mint normál légköri nyomáson történő elpárologtatáskor. A bejövő folyadékban lévő ammóniát eltávolítjuk a termékáramból, és az oldatot NH3-víz (14% N) formájában bepároljuk. Az elpárologtató továbbá kálium-koncentrátumot (25% száraz anyag) és ammónium-szulfátot állít elő.

Tipikus tápanyag tartalom és hozzáférhetősége a növények számára:

A trágyából vagy az anaerob fermentált anyagból párologtatással kinyert mosóvíz általában 10-20% N-t tartalmaz ásványi formában, amely a növények számára közvetlenül elérhető. Az NH3-víz (ID: 1527) folyékony műtrágya, 14% N-tartalommal. Ez egy potenciális RENURE műtrágya, amely a trágya feldolgozás során kapnak, és amely sikeresen helyettesíteni tudja a szintetikus úton előállított műtrágyákat.

Alkalmazási területek a mezőgazdaságban:

Az ammónia vizet (ID: 1527) zöldségféléken, fű, kukorica, gabona növény termesztésére lehet a hagyományos gazdálkodásban alkalmazni. Az alkalmazás folyékony trágya befecskendező rendszerekkel történhet. Az ammónia elpárolgásának megakadályozása érdekében az alacsony kibocsátású alkalmazási technikák kötelezőek. Az ajánlott kijuttatási mennyiségek a növényigénytől és a talajelemzésektől függenek. Jelenleg legfeljebb 170 kg N/ha állati trágyaként (230–250 kg N/ha az eltérő gazdaságok számára Hollandiában).

Előnyök a gazdálkodók számára:

Feldolgozott állati trágyából származó magas N tartalmú folyékony szervetlen trágya. A RENURE trágyák előállítása és felhasználása lehetővé teszi a gazdák számára, hogy az állati trágyát (feleslegben) RENURE trágyává dolgozzák fel. Hollandiában ez a termék egy potenciális RENURE trágya, ami azt jelenti, hogy a felhasználást a nitrátokról szóló irányelv a továbbiakban nem fogja meghatározni mint állati trágyát, és alkalmazása nem korlátozódik 170 kg N / ha-ra.

További információ:

Kérjük, töltse ki a mini kérdőívet erre a termékre. A kitöltés nem igényel egy percnél többet.Köszönjük a közreműködését