Tematikus oktatási anyag jelent meg az alternatív biomassza termésnövelő anyagként történő felhasználásáról

Az altenatív biomassza a szennyvízből származó mikroalga alapú biotrágyákat jelent mely anyagokat heterotróf mikroalgák alkalmazásával állítanak elő. Ez egy szilárd termésnövelő anyag (por). Az algák a vízi szervezetek olyan változatos csoportja, amelyek képesek fotoszintézist végezni. A kacsafű (Lemnaceae) fehérjében gazdag vízi növények családja. Fel tudja hasznáni az oldatokban lévő tápanyagokat, így az algatermesztés során biomasszát állítanak elő, amelyet növényi trágyaként lehet felhasználni. A mikroalgákból nyert mikrobiális trágyák felhasználásával a talaj szerves anyag mennyisége és a víztartó képesség javul, valamint pozitív hatással van a talajra, a növényekre és ezáltal a környezetre is. Szerves trágyaként a mikroalgák képesek megakadályozni a tápanyagveszteséget a nitrogén (N), foszfor (P) és a kálium (K) fokozatos felszabadulásával, amely megfelel a növényi igényeknek.

Példák a NUTRIMAN Gazda Platformon elérhető termékre:

Tipikus tápanyag tartalom és hozzáférhetősége a növények számára: A mikroalgák biomasszájában a Nitrogén tartalom 1-10% között, a P-koncentráció pedig 0,03% és 3% között változik. A mikroalgák K tápanyag-koncentrációja alacsonyabb, mint N és P tartalom. Az élelmiszer-ipari szennyvízben termesztett mikroalgák tipikus NPK-koncentrációja körülbelül 6: 2,5: 1,5%.

Alkalmazási területek a mezőgazdaságban

A mikroalgák biogazdálkodásban szinte minden növénynél felhasználhatók. Az alkalmazási dózis az N% -tól, a régió N-sebezhetőségétől, a talaj típusától, a terméstől függ.

A termék szilárd és más műtrágyákkal hasonló módon kell alkalmazni, kis műtrágya adagolására alkalmas, adaptált gépek használatával. Az alkalmazás előnyben részesítendő a vetés / ültetés előtt vagy annak pillanatában. Célszerű lehet azonban a mikroalgaport más tápanyagokkal keverve keverni, hogy megfeleljen a növények tápanyagigényének.

Előnyök a gazdálkodók számára: Az algabiomassza, mint új biotrágya, makroelemeket és mikrotápanyagokat, néhány növekedésszabályozót, poliaminokat, természetes enzimeket, szénhidrátokat, fehérjéket és vitaminokat tartalmaz, amelyek a vegetatív növekedés és a hozam javítását szolgálják. Javíthatja továbbá a talaj jellemzőit, amelyek kedvezően befolyásolják a növények tápláltsági állapotát. A mikroalga trágyák javítják a gyümölcs minőségét a cukor- és karotinoidtartalom növelésével. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az algák termésnövelő képessége hasonló mértékű volt, mint a hagyományos szintetikus műtrágyáké vagy még magasabb.

További információ:

Kérjük, töltse ki a mini kérdőívet erre a termékre. A kitöltés nem igényel egy percnél többet.Köszönjük a közreműködését