Farmer Platform - Magyar oldal

Üdvözöljük a NUTRIMAN gazdálkodói felületén, ami az innovatív nitrogén- és foszfor tápanyag-gazdálkodás és tápanyag újrahasznosítás tematikus hálózat. A Gazda-Portál egy folyamatosan növekvő adatbázis, melyet 2031-ig fenntartunk majd.

Ön gazdálkodó, akit érdekel, hogy a különböző bio-alapú, foszfor és nitrogén újrahasznosítással foglalkozó technológiák és innovatív termékek hogyan segíthetik az Ön mezőgazdasági termelését? Ez, a gazdálkodóknak kifejlesztett felület rengeteg információt biztosít a piackész tápanyag újrahasznosítással foglalkozó technológiákról és nitrogén/foszfor tartalmú bio-alapú termésnövelő termékekről. Itt minden egyes innovatív technológiához és bioalapú termésnövelő termékhez megtalálható az összes praktikus, és felhasználó-barát információ, képzési anyag, csak úgy, mint a gyakorlati összefoglalók, információs adatlapokat, videók valamint közvetlen kapcsolati adatok a termékek vagy technológiák tulajdonosaihoz. A felületen a legfontosabb információk nyolc nyelven érhetőek el.

Ön innovatív technológia vagy termék fejlesztő és rendelkezik piacképes, innovatív nitrogén és foszfor újrahasznosítást alkalmazó technológiával vagy bio-alapú innovatív termésnövelő termékkel, és marketing megjelenítésre van szüksége? A Gazda-Portál egy széles körű megjelenítési lehetőséget és európai dimenziójú marketinget biztosít az Ön számára. Örömmel vesszük, ha csatlakozni szeretne. Örömmel vesszük, ha kapcsolatba lép a NUTRIMAN konzorciummal, kitöltve az alábbi Kapcsolatfelvételi Űrlapot. 

Ön Kutató egy egyetemi vagy K+F szervezetnél, és részt vett olyan alkalmazott kutatási és innovációs tevékenységben mely során a konzorcium olyan versenyképes, innovatív foszfor- és nitrogén-újrahasznosítási technológiákat, valamint termékek fejlesztett ki, amelyek érett fázisban vannak (> TRL6), és „Készen állnak a gyakorlati megvalósításra”? A NUTRIMAN Farmer Platform széles körű európai megjelenítési lehetőséget kínál az érett (> TRL6) kutatási eredményeknek, és örömmel várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk. Örömmel vesszük, ha kapcsolatba lép a NUTRIMAN konzorciummal, kitöltve az alábbi Kapcsolatfelvételi Űrlapot. 

Ha bármilyen kérdése vagy információja van a nitrogén- és foszfor-visszanyerési technológiákkal illetve az újrahasznosított nitrogén/foszfor tartalmű termésnövelő anyagokkal kapcsolatosan; azok alkalmazásaival, a felhasználói és / vagy a kereskedelmi piaci szempontokkal kapcsolatban, vagy szeretné megosztani velünk tapasztalatait és tudását, nyitottak vagyunk és meghallgatjuk az Ön véleményét. Vagy speciális kérdést szeretne feltenni a Farmer Platformon közzétett technológiákkal és / vagy termékekkel kapcsolatosan? Ebben az esetben kérjük, egyértelműen hivatkozzon a Farmer Platformon szereplő azonosítószámra. Örömmel vesszük, ha kapcsolatba lép a NUTRIMAN konzorciummal, kitöltve az alábbi Kapcsolatfelvételi Űrlapot. 

Ha bármilyen további információra vagy támogatásra van szüksége, kérem, vegye fel a kapcsolatot a NUTRIMAN projekt koordinátorával: Someus Edward-dal az alábbi elérhetőségen: biochar@3ragrocarbon.com

Bio-Foszfor termék alkalmazása a biogazdálkodásban

Idén január és szeptember között számos műhelynapot szervezett Magyarországon a 3R-BioFoszfát Kft. a MEGÉR-TÉSZ Mezőgazdasági Értékesítő TÉSZ Szövetkezettel szorosan együttműködve. A MEGÉR-TÉSZ az egyik legnagyobb mezőgazdasági termelői szövetség Magyarországon, mely az előállított mezőgazdasági termékeik feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozik.

Bővebben

A Nutriman egy mezőgazdasági termelőknek szóló online konzultációt indított az ösztönző hatások valamint gátló tényezők azonosítására a visszanyert termékek és tápanyag újrahasznosítási technológiák felhasználására vonatkozóan

Alulról felfelé építkező megközelítést alkalmazva a visszanyert termékek és tápanyag-újrahasznosítási technológiák alkalmazásainak ösztönző hatásait és a gátló tényezőit kívánjuk beazonosítani. Az egyéni gazdálkodók véleményeit szeretnénk felmérni, hogy azonosítani tudjuk azokat az okokat, amelyek akadályozhatják az újrahasznosított termékek és technológiák gyakorlati alkalmazásait.

Bővebben

A NUTRIMAN kifejlesztette a Gazdálkodói Platformot, mely olyan bioalapú és N/P ujrahasznosítási technológiákat és bioalapú termésnövelő termékeket mutat be, melyek „készen állnak a gyakorlatra”.

A NUTRIMAN mezőgazdasági termelői web platform  összefoglalja, megosztja és bemutatja a magas fejlettségi szinttel rendelkező és  „gyakorlati használatra kész” N/P újrahasznosítási technológiákat és bioalapú termésnövelő termékeket, melyek a mezőgazdasági termelők legfontosabb szükségleteire koncentrálnak, azonban a szakemberek számára eddig kevés

Bővebben

A termésnövelő anyagok forgalmazására és felhasználására vonatkozó új szabályok – a gazdálkodókra vonatkozó következmények

Az elsődleges élelmiszer-előállítási ágazatnak meg kell felelnie a jövőbeli szabályozási változásoknak, leginkább az Uniós termésnövelő anyagok forgalmazására vonatkozó szabályokat tartalmazó rendelet új, 2022 utáni funkcionális előírásainak. Annak ellenére, hogy a körforgásos gazdaság alapjául szolgáló (EU 2019/1009) rendelet 2019. június 5-én hatályba lépett a legtöbb mezőgazdasági termelő nincs tisztában annak tartalmával, jelentőségével és rövidtávú következményeivel.

Bővebben

A koordinátor bemutatása

A NUTRIMAN projekt konzorciuma 14 magasan képzett partnerből és további 4 kapcsolt partnerszervezetből áll: 9 kutatási szervezet, 3 ipari szereplő, 4 agrárkamara, 1 termelő szervezet/mezőgazdasági szereplő és 1 non-profit szervezet. Minden hírlevélben be fogunk mutatni egy vagy két partnert a velük készített interjú alapján. A sorozatot most Edward Someus úrral kezdjük (3R-BioPhosphate Kft.).

Bővebben

Hol tartunk most?

Az első évben a NUTRIMAN konzorcium összegyűjtött egy részletes listát a nitrogén, foszfor tápanyagok visszaforgatásának témakörében megtalálható kiforrott, innovatív, kutatási eredményekről. Közel 600 tápanyag-visszapótlással kapcsolatos projekt került azonosításra és meghívásra a NUTRIMAN programba, többek között a H2020, FP7, LIFE, Interreg és más nemzeti- és nemzetközi projektből. Ezek az EU28 technológiák, módszerek, termékek már alkalmazhatóak, de jelenleg még a nagy és kisüzemi mezőgazdasági szakemberek sem ismerik kellőképpen őket.

Bővebben