Tematikus oktatási anyag jelent meg az ammónium nitrát/szulfát termésnövelő anyagként történő felhasználásáról

Az ammónium-nitrát/szulfát oldatot lepárlási/bepárlási + mosási folyamatokkal állítják elő salétromsav / kénsav használatával. Az így kapott amyag egy folyékony N (és S) trágya.

A sztrippelést úgy végezik, hogy levegőt vezetnek a Nitrogénben gazdag hulladékáramokon keresztül, miközben a hőmérséklet vagy a pH értéket emelkedik (például CaOH-val), amely hatására az ásványi nitrogén gáz fázisba kerül (ammónia NH3). Ez egy olyan előkezelésnek minősül, amely szükséges a N-mosási eljárás előtt, ahol az ammóniával (NH3) dúsított levegőt savas (HNO3 vagy H2SO4) vízzel mossák, ezáltal az ammóniumot folyékony formában (ammónium-szulfátot H2SO4-ből vagy ammónium-nitrátot a salétromsavból ) megkapják.

Példák a NUTRIMAN Gazda Platformon:

Tipikus tápanyag tartalom és hozzáférhetősége a növények számára:

Az ammónium-szulfát tipikus N-koncentrációja 7-9% körüli; ammónium-nitrát esetében ez körülbelül 17%. Az ammónium-szulfát kéntartalmú műtrágyaként is szolgálhat, koncentrációja 7-25% között változhat. Egyéb tápanyagok (P és K) nincsenek vagy csak nagyon korlátozott mértékben vannak jelen ezekben a termékekben.

Alkalmazási területek a mezőgazdaságban:

Az ammónium-nitrát és az ammónium-szulfát a szabadföldi és az üvegházban történő gazdálkodás esetében szinte minden növénynél alkalmazható a hagyományos gazdálkodásban, különösen azoknál a növényeknél, amelyek nitrogén igényesek (és ammónium-szulfát esetén kén igényesek). Az alkalmazási dózis a régió N% -ától, a talaj N-sebezhetőségétől, a talajtípustól, a növény tápanyagigényétől függ (például az ID 295 alkalmazási dózisa 0,5-1 t / ha).

A terméket a többi folyékony műtrágyához hasonlóan kell kijuttatni, kis műtrágya adagolására alkalmas géppel. Az alkalmazás előnyben részesítendő a vetés / ültetés előtt vagy annak pillanatában. Ezeknek a termékeknek a permetezése levélkárosodást okozhat, ezért ajánlott közvetlenül a talajba juttatni.

Ezek a termékeket állati trágyának tekintik, ezért legfeljebb 170 kg N / ha-ra korlátozódnak.

Előnyök a gazdálkodók számára:

Az ammónium-szulfát és az ammónium-nitrát szagtala anyagok. Alkalmasak az ásványi műtrágyák kihelyettesítésére a mezőgazdaságban. Sztrippeléssel és mosással helyben tiszta nitrogén műtrágyát lehet előállítani más tápanyagok nélkül. Ezek a termékek potenciális RENURE műtrágyák, ami azt jelenti, hogy kiemelt fontosságú termékekként szerepelnek, amelyeket a nitrát irányelv felett kell alkalmazni. Flandriában a vegyi légmosókból (például ID 274 és ID 295) származó ammónium-szulfátot már elismerték ásványi műtrágyának. Ennek az ammónium-szulfátnak egy másik előnye, hogy ként jelent hozzáadott értékként, hogy kielégítse egyes növények sajátos követelményeit.

További információ:

Kérjük, töltse ki a mini kérdőíveket ezekre a termékekre. Köszönjük a közreműködését: