Tematikus oktatási anyag jelent meg a folyékony trágya termésnövelő anyagként történő felhasználásáról

Az állattartásból származó állati trágya általában nagy mennyiségű vizet tartalmaz, amely vizeletből, kiömlött takarmányból és ivóvízből, valamint mosáshoz szükséges vízből áll. A fizikai elválasztás során a víz nagy része megmarad a folyékony frakcióban, az oldható tápanyagokkal együtt, beleértve az ásványi Nitrogént , ortofoszfátot, Káliumot stb. Ez a folyékony trágya folyékony szerves trágyaként használható a mezőgazdaságban. Az utókezelésekkel, például a párologtatással és a membránszűréssel, a folyékony trágyában lévő tápanyagok koncentrálhatók és a térfogat csökkenthető, ami megtakarítja a szállítási költségeket. Ezenkívül savanyítással csökkentik a folyékony trágya ÜHG-kibocsátását a tárolás, szállítás és kijuttatás során. A folyékony trágyát általában a talajba fecskendezik vagy bedolgozzák a kibocsátás csökkentése érdekében. A viszonylag alacsony P- és magas ásványianyag-tartalmú N-K tratalma miatt a folyékony trágyának elsőbbséget kell élveznie a P-ben gazdag régiókban, vagy ahol a P-k alkalmazásának korlátozásai vannak.

 

Példák a NUTRIMAN Gazda Platformon:  

Tipikus tápanyag tartalom és hozzáférhetősége a növények számára

  • Sertés vizelet (ID 322) átlagos tápanyag tartalma 3.28-3.80 g/kg N, 0.01-0.19 g/kg P2O5 és 7.86-10.92 g/kg szerves szén
  • Borjú vizelet (ID 591) átlagos tápanyag tartalma 4.3 g/kg N, 0.1 g/kg P2O5 és 9.6 g/kg K2O.

Alkalmazási területek a mezőgazdaságban: 

A folyékony trágya vagy vizelet foszfor-korlátozás nélkül alkalmas NK-trágyaként. Használható ökológiai vagy hagyományos gazdálkodásban, valamint szabadföldön vagy üvegházakban. A sertés vizelete minden növény esetében felhasználható, míg a borjak vizelete elsősorban gyepek, szántók és kertészek számára ajánlott. A vizelet nitrogénre korlátozott, vagyis max. 170 kg N/ha alkalmazható. A folyékony összetétel miatt a terepi alkalmazás és az adag könnyen beállítható.

Előnyök a gazdálkodók számára:

A folyékony trágya olyan folyékony szerves trágya, amelyet többféle növénykultúrában és többféle gazdálkodásnál is felhasználható. A folyékony összetétel miatt a terepi alkalmazás és az adag könnyen beállítható. Alig tartalmaz szerves komponenseket, gazdag ásványi anyagokban és magas a N / P aránya. Ha megvan a z istálló rendszer megfelelő kialakítása , akkor egy jó műtrágya van ingyen.

Ezenkívül az ID 591 egy potenciális RENURE műtrágya Hollandiában, ami azt jelenti, hogy a nitrátokról szóló irányelvben ez már nem lesz meghatározva állati trágyaként, és ezért az alkalmazás már nem korlátozódik 170 kg N / ha-ra.

További információ:

Kérjük, töltse ki a mini kérdőíveket ezekre a termékekre. Köszönjük a közreműködését: