Tematikus oktatási anyag jelent meg a kicsapatott kalcium-foszfát termésnövelő anyagként történő felhasználásáról

A kicsapatott kalcium-foszfát a foszfor-kalciumban gazdag termékre (Ca5(PO4)3OH) utal, mely nagyon alacsony nehézfémtartalommal rendelkezik. Ez egy fehér por vagy granulátum formájú termésnövelő anyag.

A kicsapatott kalcium-foszfátot Ash2Phos technológiával állítják elő. Az eljárás 3 egymást követő lépésből áll: az első savas lépésből, egy második lúgos lépésből (ahol köztes termékeket állítanak elő), végül egy átalakítási lépésből, ahol a köztes termékeket végtermékké dolgozzák fel. A szennyvíziszapból tiszta, kicsapódott kalcium-foszfát nyerhető ki. A hamu P tartalmának több, mint 90% -a visszanyerhető.

 

 

Példák a NUTRINMAN Gazda Platformon:

Tipikus tápanyag tartalom és hozzáférhetősége a növények számára:

A tipikus P-koncentráció a kicsapatott kalcium-foszfátban (Ca5(PO4)3OH) körülbelül 17%. A termékben található másik tápanyag a kalcium. A végtermék kalciumtartalma 35%. A nehézfémtartalom nagyon alacsony (Cd <0,1 mg / kg).

Alkalmazási területek a mezőgazdaságban:

A kicsapatott kalcium-foszfát felhasználható alacsony bevitelű és a hagyományos gazdálkodásban. Az alkalmazási dózis függ a talaj típusától, a termesztett növénytől stb. Függ. A terméket szabadföldi termesztésre és üvegházba ajánljuk.

A termék szilárd és ugyanúgy kell alkalmazni, mint a többi műtrágyát, kis műtrágya adagolására alkalmas, adaptált gépekkel. Az alkalmazás előnyben részesítendő a vetés / ültetés előtt vagy pillanatában.

Előnyök a gazdálkodók számára:

A kicsapatott kalcium-foszfát vízoldhatósága alacsony, de a P nagyon jól hozzáférhető, amit a semleges ammónium-citrátban való magas oldhatóság bizonyít. Már bizonyított, hogy a foszfát lassan szabadul fel, ezért a trágyázás hatékonysága magas. Alkalmazható önmagában a szántóföldön (gyökértrágyázás vagy granulátumként kijuttatás berendezéssel), vagy más foszfát műtrágyává (MCP, DCP, MAP, DAP stb.) is átalakítható.

További információ:

Kérjük, töltse ki a mini kérdőívet erre a termékre. A kitöltés nem igényel egy percnél többet. Köszönjük a közreműködését!