Gazdálkodó

Ön mezőgazdasági termelő, és szeretne többet megtudni arról, hogy a bioalapú újrahasznosított foszfort- és nitrogént tartalmazó termésnövelő anyagok és újrahasznosítási technológiák hogyan segíthetik, hogy vállalkozása megfeleljen az új 1009/2019 / EU termésnövelő anyagok forgalmazására vonatkozó rendeletnek, mely 2022. július 16.-val lép hatályba?

A megváltozó szabályokhoz és felhasználói körülményekhez a gazdálkodóknak is alkalmazkodniuk kell. Ugyanakkor rengeteg új technológia és termésnövelő anyag fog rendelkezésre állni melyek közül választhatnak a gazdák.

A NUTRIMAN projekt partnerei információt szolgáltatnak az ígéretes és már bevált, nitrogén/foszfor tápanyag-újrahasznosításra irányuló új európai uniós technológiákról és újrahasznosított nitrogén/foszfor termésnövelő anyagokról, amelyek "készen állnak a gyakorlati alkalmazásra". Mivel a NUTRIMAN egy együttműködési hálózat, várjuk az Ön véleményét és visszajelzéseit is.

 

A NUTRIMAN Tematikus Hálózat az alábbiakat nyújtja Önnek:

 • Tájékoztatjuk Önt az új termésnövelő anyagok forgalmazására vonatkozó új Uniós rendeletről és annak következményeiről.
 • Egyszerű és praktikus nyelven informáljuk Önt az innovatív tápanyag újrahasznosítási technológiákról és az újrahasznosított nitrogént/foszfort tartalazó termésnövelő anyagokról valamint arról, hogy ezek milyen előnyt nyújtanak az Ön gazdálkodása számára.
 • Szabad hozzáférést biztosítunk a NUTRIMAN Farmer Platformhoz. A Farmer Platformon minden innovatív technológiáról és bioalapú nitrogén/foszfor tartalmú termésnövelő anyagról gyakorlati- és gazdálkodó-orientált információk és oktatási anyagok találhatóak, úgymint gyakorlati összefoglalók, információs lapok, videók és a gyártók/fejlesztők közvetlen elérhetőségi adatai. A fontos információk 8 nyelven érhetők el. Az online űrlap kitöltésével kérdéseket is tehet fel.
 • Rendszeres időközönként hírlevelet küldünk Önnek amennyiben az e-mail címével feliratkozik rá.
 • Az új tápanyag-visszanyerési technológiát és a újrahasznosított nitrogén/foszfor tartalmú termésnövelő anyagokat  műtrágya termékeket gyakorlatban demonstráljuk.
 • Meghívjuk Önt, hogy vegyen részt a NUTRIMAN demonstrációs rendezvényeken, műhelynapokon és online web-konferenciákon. Amikor Ön részt vesz egy eseményen gyakorlati és felhasználó-orientált információkat fog kapni piacra kész megoldásairól melyek megoldást nyújtanak a talajjal és annak tápanyag ellátásával kapcsolatos problémáira. Így meg fogja érteni az egyes technológiák vagy termésnövelő anyagok gyakorlati alkalmazását, és hogy az új technológiák/termékek miként hasonlíthatók össze a hagyományos megoldásokkal. Más részről bármilyen kérdést feltehet Ön, vagy megoszthatja ismereteit más gazdálkodókkal, alkalmazott kutatókkal és technológiai/ termék fejlesztőivel. Továbbá tájékoztatást nyújthat a felmerülő kutatási igényeiről is a tudományos közösség felé, megoszthatja saját gyakorlati tapasztalatait is.
 • Megkönnyítjük a kapcsolatfelvételt, az együttműködést és az információ cserét a különböző országokban és régiókban tevékenykedő gazdálkodókkal, kutatókkal és innovációs cégekkel a Mezőgazdasági Kamarák és Termelői Szervezeteken keresztül.
 • Felkérjük Önt, hogy vegyen részt a mezőgazdasági termelők konzultációs kérdőívében, és kérjük, hogy fogalmazza meg véleményét.

 

Kapcsolódó linkek

 

Hogyan tud kapcsolatba lépi velünk?

 • NUTRIMAN Közösségi Oldalak: Facebook/Twitter/LinkedIn : @Nutrimannetwork
 • Az Online űrlap kitöltésével kapcsolatba léphet velünk, kérdéseket tehet fel, melyre a válaszokat az Ön által megadott e-mail címre küldjük. A legérdekesebb kérdéseket-válaszokat névtelenül a NUTRIMAN GYIK rovatban névtelenül megjelenítjük.
 • NUTRIMAN Koordinátor: Edward Someus, E-mail:biochar@3ragrocarbon.com, SKYPE: edwardsomeus